Do góry

Desery Przepis na:

Keks "Gratka"

Keks Gratka

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 209

Dodano:

Odsłon: 1417

Keks na święta, ale też na długie letnie wieczory z bliskimi. Niedawno chciałem zorbić coś słodkiego i jak pilnowałem braci to zrobiłem keks ;)

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Masło utrzeć z cukrem do białości dodając po 1 jajku i po pół szklanki mąki, cukier waniliowy.

  2. Do masy dodać bakalie obtoczone w mące i delikatnie wymieszać.

  3. Masę przelać do foremki keksowej i piec przez 1 godzinę w temperaturze 180°C. Sprawdzić wykałaczką dla pewności. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 19 sierpnia 2010 Najczęściej pieke drożdżowe ciasto i to z niewielka ilością cukru ale za to dodaje duzo rodzynek.Keks piekę raz na jakis czas tylko bakalie moczę w rumie .Potem je odcedzam i opruszam mąką przed dodaniem do ciasta.Rum również dodaje do ciasta.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń