Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Keks rabarbarowy"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 611
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1832
Polecam.
Odsłon: 5668
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 611
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1832
Polecam.
Odsłon: 5668
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 90 minut
Marcepan zetrzeć na tarce. Rabarbar oczyścić, pokroić na niewielkie kawałki. Masło utrzeć ze startym marcepanem, cukrem i cukrem wanilinowym. Kolejno wbijać jajka.
Mielone migdały wymieszać z mąką oraz proszkiem do pieczenia. Porcjami wsypywać do ucieranej masy. Wlać jogurt naturalny. Dobrze utrzeć mikserem. Na koniec dołożyć rabarbar i całość wymieszać łyżką.
Podłużną foremkę o długości 25 cm i szerokości 10 cm posmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Napełnić przygotowanym ciastem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 60-75 minut.
Upieczone ciasto studzić najpierw 15-20 minut w foremce, a następnie przełożyć na kratkę kuchenną i pozostawić, aż zupełnie wystygnie. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem i pokroić w plastry.Źródło: Życie na gorąco