Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Keks w nieco innej formie :).
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 63
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 176
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 220
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 410
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 63
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 176
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 220
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 410
Składniki
Warzywa oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki (kostka). Pokrojone warzywa smażyć na rozgrzanym oleju przez ok. 5 minut. Co pewien czas mieszać. Następnie dodać sól i pieprz. Ostudzić.
Masło utrzeć i dodać żółtka. Ucierać razem aż do otrzymania puszystej masy.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i bułką tartą. Doprawić odrobiną soli i pieprzu. Dokładnie wymieszać.
Białka ubić na sztywną pianę.
Warzywa oprószyć mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i bułką tartą. Przełożyć je do masy maślanej. Dokładnie wymieszać. Dodać pianę z białek. Delikatnie połączyć ze sobą wszystko przy pomocy drewnianej łyżki.
Podłużną foremkę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Można zamiast tego wyłożyć papierem do pieczenia. Na tak przygotowaną foremkę wyłożyć ciasto.
Ciasto piec przez ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudzone pokroić.