Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Keks ze śledziami"
Smak wiosny!
Odsłon: 680
Polecam.
Odsłon: 253
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 654
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Smak wiosny!
Odsłon: 680
Polecam.
Odsłon: 253
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 654
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Składniki
Ziemniaki obierz, pokrój w małą kostkę i ugotuj na pół twardo w osolonej wodzie. Oczyść cebulę oraz paprykę. Drobno je pokrój i podsmaż na oleju.
Ze śledzi odlej nadmiar oleju i rozgnieć je widelcem. Wymieszaj ziemniaki, śledzie, warzywa i przypraw.
Włóż masę do formy. Jajka roztrzep z mąką i wodą, przypraw i polej masę. Piecz 40 min w temp. 170°C. Posyp serem i piecz jeszcze 10 min. Podaj polane keczupem.
Przepis przysłała Magdalena Bazela z KlonowaŹródło: Bella Relaks