Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Keks żurawinowy"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 323
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 92
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5096
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32704
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 357
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 273
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 323
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 92
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5096
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32704
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 357
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 273
Składniki
Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza
Bakalie zalej rumem, odstaw na dobę w chłodne miejsce.
Margarynę utrzyj z cukrem. Dodawaj po jednym jajku, ucierając. Wsyp mąkę (2 łyżki odłóż) wymieszaną z proszkiem do pieczenia, połącz. Bakalie posyp odłożoną mąką, dodaj do ciasta, wymieszaj.
Ciasto przełóż do natłuszczonej, posypanej bułką tartą keksówki. Piecz ok. 50 min w temp. 170°C.
<strong>Czas przygotowania 70 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie