Do góry

Dania główne Przepis na:

Kęski drobiowe z ogonkiem

Kęski drobiowe z ogonkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2262 Ocena: 14055

Dodano:

Odsłon: 1494

Kurczak podany na inny sposób.

Składniki

  • Filet z kurczaka 1 podwójny
  • Jajko 1 szt.
  • Soda oczyszczona ½ łyżeczki
  • Mąka ziemniaczana 2 łyżki
  • Mąka kukurydziana 5 łyżek
  • Mąka pszenna 1 szklanka
  • Przyprawa do drobiu 1 łyżeczka
  • Przyprawa maggi
  • Kabanosy 10 dag
  • Bułka tarta ½ szklanki
  • Olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso pokroić w gruba kostkę, natrzeć przyprawą maggi i odstawić w chłodne miejsce. W między czasie wbić jajko do miski wsypać przygotowaną mąkę i sodę oczyszczoną. Dokładnie wymieszać do powstania jednolitej masy. Mięso nakłuć, włożyć kabanosa, obtoczyć w przygotowanym cieście i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć delikatnie obracając na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń