Do góry

Przetwory Przepis na:

Ketchup z cukinii

Ketchup z cukinii

Autor:

Przepisów i artykułów: 100 Ocena: 1264

Dodano:

Odsłon: 3120

Bardzo smaczny dodatek do kanapek, fastfoodów czy mięsa.

Składniki

  • 1,5 kg cukinii
  • 3 czerwone papryki
  • 1/2 kg cebuli
  • 2 łyżki soli
  • Pokroiłam wszystko w kostkę, posypałam solą i odstawiłam na 2 godziny. Po tym czasie zagotowałam i zblendowałam.
  • Następnie dodałam:
  • 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • 1,5 szklanki cukru
  • 2 małe słoiczki koncentratu pomidorowego
  • 1/2 szklanki octu
  • 1 łyżeczkę curry
  • 1 łyżeczkę papryki słodkiej
  • 1 łyżeczkę pieprzu
  • 1 łyżeczkę bazylii
  • 1 łyżeczkę oregano
> 6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystko razem wymieszałam, zagotowałam i przekładałam gorące do małych słoiczków.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń