Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdrowa wersja ketchupu, słodko - kwaśny sos, można z powodzeniem zjadać go jako dodatek do kanapek lub jako sos do makaronu
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 150
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7593
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 205
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 110
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 211
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 150
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7593
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 205
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 110
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 211
Składniki
Dynię, paprykę i cebulę pokroić w kostkę, przełożyć do dużego garnka, dodać sól, wymieszać i odstawić na ok. 1 godz.
Po tym czasie warzywa dusić na małym ogniu pod przykrywką ok. 20 min. (aż warzywa zmiękną). Jeszcze gorące zmiksować dokładnie blenderem. Dodać resztę składników, dokładnie wymieszać i gotować całość ok. 5 minut. Gorący sos przekładać do słoików. Po zamknięciu słoiki odwracać zakrętkami do dołu, po 15 min. odwrócić, słoiki powinny być dobrze zamknięte.
Smacznego :-)