Do góry

Dania główne Przepis na:

Ketchupowo pieczarkowe mięso

Ketchupowo pieczarkowe mięso

Autor:

Przepisów i artykułów: 550 Ocena: 4814

Dodano:

Odsłon: 427

Ketchup każdy lubi a zanurzone w nim mięso jest pyszne, soczyste z dodatkiem pieczarek wygląda kusząco.

Składniki

  • 2 szk. ketchupu pikantnego
  • Szynka wieprzowa
  • ½ kg pieczarek
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
  • Cebula
  • Papryka czerwona
  • 2 łyżeczki mąki pszennej
  • chili
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy na mniejsze cienkie kawałki i lekko rozbijamy.
    2. Doprawiamy solą.

  2. 3. Zalewamy 1 ½ szk. ketchupu i zostawiamy na co najmniej godzinę w lodówce.

  3. 4. Po tym czasie dusimy mięso na odrobienie oleju do chwili kiedy będzie miękkie.

  4. 5. Układamy na dnie naczynia a sos który nam powstał zostawiamy.

  5. 6. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.

  6. 7. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.

  7. 8. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  8. 9. Paprykę kroimy w małe paski, dodajemy do grzybów.

  9. 10. Dolewamy sos z duszenie mięsa.

  10. 11. Dokładamy resztę ketchupu.

  11. 12. Doprawiamy chili.

  12. 13. Mąkę rozrabiamy z wodą.

  13. 14. Wlewamy do sosu, chwilę gotujemy.

  14. 15. Pieczarki wraz z sosem przekładamy na mięso.
    16. Potrawa gotowa.
    17. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 09 kwietnia Chrum, chrum ;) Teraz po działce, to zjadłbym duży talerz takiego mięsiwa :) Super smaki, no i oczywiście z odrobiną ostrości, pycha :) Siódemeczka :D Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń