Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super gotowy produkt na dobry żurek z kiełbasą.
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 210
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 43
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3300
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 210
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 43
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3300
Składniki
Wykonanie: Kiełbasę obgotować przez 10 minut, wyjąć z garnka, pociąć w słupki. Przełożyć do wyparzonych słoików, zalać wywarem w którym się gotowała, dodać przyprawy, szczelnie zakręcić. Pasteryzować 80 minut i po 24 godzinach ponownie pasteryzować przez 80 minut. Słoiki wyjąć, wystudzić i przenieść do spiżarni. Kiełbasa wspaniale nadaje się do żurku, a z marynaty możemy zrobić sos lub żurek z dodatkiem mąki.