Do góry

Przekąski Przepis na:

Kiełbasa z ananasem

Kiełbasa z ananasem

Autor: bea63

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 9

Dodano: 29.02.2012

Odsłon: 866

Szybkość i prostota

Składniki

  • Cienka kiełbasa (śląska lub podwawelska), 0,5 kg
  • średnia cebula, 6 szt
  • Puszka ananasa (kostka), 1 szt
  • puszka czerwonej fasoli, 2 szt
  • mała puszka koncentratu pomidorowego, 1 szt
  • Bulion (z kostki ), 0,5 l
  • bazylia suszona, 2 łyżki
  • sól , pieprz
  • masło, 2 łyżki
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kiełbasę kroimy w kostkę. Smażymy na maśle. Dodajemy cebulę. Dusimy kilka minut.

  2. Dodajemy ananasy z sokiem i przepłukaną w zimnej wodzie fasolę , koncentrat pomidorowy, wlewamy bulion, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy około 10 min. Na koniec wsypujemy bazylię.

  3. Podajemy z białym pieczywem.SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bea63 01 marca 2012 Połączenie może wariackie, ale smaczne. Proponuję spróbować.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Wiolka02 01 marca 2012 Jak dla mnie wariackie połączenie :) no ale innym pewnie przypadnie do gustu :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń