Do góry

Desery Przepis na:

Kiełbasa z truskawek.

Kiełbasa z truskawek.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1124 Ocena: 12434

Dodano:

Odsłon: 1915

Deser truskawkowy w grubej osłonce barierowej, termokurczliwej.

Składniki

  • truskawki 1 kg (dojrzałe, twarde)
  • galaretki krystaliczne 2 szt.
  • woda gorąca 0,5 l
  • osłonka barierowa termokurczliwa 0,5 m
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Truskawki obieramy z szypułek, myjemy w zimnej wodzie, osączamy z wody. Zagotowujemy pół litra wody. Rozpuszczamy w gorącej wodzie 2 opakowania galaretek, mieszamy, studzimy. Osłonkę płuczemy w gorącej 40 st.C wodzie, zawiązujemy ścisło jeden koniec. Do wypłukanej osłonki wkładamy truskawki, zalewamy ostudzoną galaretką i pozbywamy się powietrza z osłonki skręcając drugi koniec tak jak cukierek.

  2. Zawiązujemy ścisło drugi koniec, robimy pętelkę do zawieszenia. Tak przygotowaną osłonkę z truskawkami wieszamy w pionie do zastygnięcia. Po zastygnięciu wstawiamy pionowo do lodówki na półkę gdzie wstawiamy butelki na kilka godzin. Gotową kiełbasę kroimy w grubsze plastry i podajemy nie z musztardą czy chrzanem :D, tylko jako zimny, orzeźwiający deser truskawkowy :)

    Porada:

    W osłonki zaopatruję się w sklepie internetowym www.swojskiwyrob.pl

  3. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bryssska 16 maja Ta kiełbasa jest idealna dla mnie ;-)))

11 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 15 maja Truskawki należy płukać z ogonkami i potem je
obrywać, a zamiast osłonek można użyć butelki
plastikowej po wodzie mineralnej. Po zastygnięciu galaretki butelkę się rozcina.
Pozdrawiam.
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń