Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kiełbasa zapiekana z fasolą"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 753
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 268
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 753
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 268
Składniki
Fasolę zalewam zimną wodą i moczę ją przez całą noc. Następnie dodaję listek laurowy oraz ziele angielskie i gotuję na małym ogniu do miękkości (ok.1,5 godz). Ugotowaną solę do smaku i pozostawiam ją w wodzie, w której się gotowała. Kiełbaski nakłuwam, przekładam do garnka, zalewam 2 szkl. wody i dodaję jarzynkę.
Kiełbaski gotuję ok. 15 min na małym ogniu. Następnie wyjmuję je, a do połowy powstałego wywaru dodaję koncentrat pomidorowy, mieszam.
Fasolę odcedzam, przekładam do naczynia żaroodpornego, na wierzchu układam kiełbaski, lekko wciskając je w fasolę. Zalewam pomidorowym wywarem, oprószam tymiankiem i szałwią. Piekę ok. 25 min w temp. 160 st.
Porcja zawiera ok. 490 kcal, porcja kosztuje ok. 2,90 zł, około 140 min.
Znakomitym dodatkiem do dania jest razowe pieczywo.Źródło: Tina