Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki i sycący posiłek. Kiełbasa zapiekana w kiszonej kapuście z dodatkiem jabłka i suszonej żurawiny. Danie możemy podać z pieczywem lub z ziemniakami.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 55
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 147
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 178
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 395
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 55
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 147
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 178
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 395
Składniki
Cebulę obieramy i drobno siekamy. Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy na osiem plastrów. Kapustę kiszoną odciskamy z soku i szatkujemy. Kapustę mieszamy z cebulą, żurawiną i dodajemy ok. 1/3 szklanki soku z kapusty. Większą część kapusty układamy na spodzie naczynia żaroodpornego. Następnie układamy kiełbasę, po środku jabłko żeby podczas zapiekania puściło sok - by połączył się z kwaskowatością kapusty. Na wierzchu rozkładamy resztę kapusty.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i zapiekamy przez ok. 30 min. W tym czasie kapusta zmięknie a smaki połączą się.