Do góry

Dania główne Przepis na:

Kiełbasa zapiekana z pieczarkami

Kiełbasa zapiekana z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Kiełbasa zapiekana z pieczarkami"

Składniki

  • 6 białych kiełbasek (surowych)
  • 1 kg kiszonej kapusty
  • 35 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • ok. pół litra rosołu
  • łyżka suszonych płatków papryki
  • po 2 liście laurowe i ziarna ziela angielskiego
  • 6 ziaren jałowca
  • pieprz kolorowy ziarnisty
  • sól
  • chili
  • 12 dag masła
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę pokrój, włóż do garnka. Zalej zimną wodą, dodaj liście laurowe, ziele angielskie, jałowiec i pieprz w ziarnach. Gdy się zagotuje, zdejmij pokrywę, gotuj 20 minut. Przykryj, ostudź.

  2. W drugim garnku zagotuj wodę. Zdejmij z ognia, włóż kiełbaski, przykryj, ostudź. Pieczarki oczyść, pokrój na grubsze plasterki. Masło stop na patelni, podsmaż pieczarki. Cebule obierz, pokrój w kostkę, dodaj do pieczarek, zeszklij.

  3. Ostudzoną kapustę odciśnij z wody, przełóż do miski. Dodaj pieczarki i płatki papryki, wymieszaj, przypraw. Włóż do formy, wierzch wyrównaj. Ułóż kiełbaski, zalej rosołem (rosół ma być równo z kapustą). Oprósz chili. Piecz 40 minut w temp. 190°C.

  4. Przepis przysłała Ewy Zychewicz z Biesiekierza.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń