Do góry

Przekąski Przepis na:

Kiełbaski koktajlowe w cieście francuskim

Kiełbaski koktajlowe w cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 281 Ocena: 1394

Dodano:

Odsłon: 315

Przekonałam się nareszcie do kiełbasek, które Irlandczycy jedzą niemalże codziennie i do wszystkiego. Towarzyszą im przy klasycznym, irlandzkim śniadaniu. Są również dodatkiem do lunchu czy obiadu. Zawierają w sobie 90% mięsa i są bardzo dobrze przyprawione. Jeśli nie macie zbyt wiele czasu na sylwestrowe przygotowania, polecam Was tą szybką i prostą w przygotowaniu przekąskę. Kiełbaski świetnie komponują się z ciastem francuskim i smakują wybornie zarówno na ciepło jak i na zimno. To mój ostatni tegoroczny wpis na blogu. Kolejnym przywitam Was już w Nowym Roku. Zatem życzę smacznego i udanej sylwestrowej zabawy !

Składniki

  • 18 kiełbasek wieprzowych koktajlowych *
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 łyżka czarnuszki
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie


  1. Schłodzone ciasto francuskie rozwijamy na blacie, kroimy na paski szerokości kiełbasek. Każdą kiełbaską owijamy ciastem, zlepiając dokładnie brzegi. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zlepieniem do blachy. Wierzch smarujemy wodą i posypujemy czarnuszką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180’C na 20 minut.
    * użyłam brytyjskich kiełbasek koktajlowych. Można je zastąpić dobrej jakości parówkami, choć nie wiem czy w Polsce takie istnieją. Kiełbaski, których użyłam mają dość intensywny smak. Jeśli zastępujecie je parówkami, warto wtedy dodać odrobinę ostrego sera żółtego np ementalera

    Notes

    - przystawka zarówno na ciepło jak i na zimno smakuje doskonale
    - kiełbaski można podać z ulubionymi sosami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń