Do góry

Dania główne Przepis na:

Kielbaski w ciescie

Kielbaski w ciescie

Autor: golona102

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 392

Dodano: 23.04.2012

Odsłon: 10913

Proste, mozna wykorzystac resztki z lodowki, spolszczylem angielskie " Toad in the hole"

Składniki

  • Kielbasa lub parowki lub inne, ile kto lubi
  • jajka, 2
  • mleko, 250ml
  • maka, 150-200 g
  • cebula podsmazona, 1
  • olej, do smazenia
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wymieszac jajka , make i mleko, dodac sol i pieprz.

  2. Rozgrzewamy brytfanke w piekarniku, dodajemy olej aby byl goracy.Wlewamy ciasto do brytfanny, dodajemy cebule i kielbaski i pieczemy okolo30 minut w 180 stopniach. podajemy z sosem, keczupem lub co kto lubi

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marabut 14 maja 2012 Ja ograniczam spożycie mięsa, wędlin i innych produktów pochodzenia zwierzęcego. Mimo że je lubię, to na rozum, staram się zastępować zdrowszymi produktami. Dlatego Ostatnio dodaję do wielu potraw warzywa strączkowe: fasolę, soczewicę, groch, ciecierzycę, soję. Chętnie sięgam też po produkty sojowe. Do tego przepisu dodałabym np. marynowane tofu (rewelacyjne ma Polsoja) dodatkowo jeszcze podmarynowane sosem sojowym, limonką, i czosnkiem. Powinno być pyszne. Jeszcze dziś wypraktykuję.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń