Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kiełbaski w cukiniowym płaszczyku"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 179
Polecam.
Odsłon: 856
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 145
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9265
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 179
Polecam.
Odsłon: 856
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 145
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9265
Składniki
Przygotuj sos do kiełbasek: szalotki oraz czosnek obierz, posiekaj. Wrzuć do garnka. Dodaj miód albo syrop klonowy. Podgrzewaj 1-2 minuty, mieszając. Dodaj ocet, keczup i sos worcester. Przypraw solą, pieprzem i chili w proszku. Gotuj dalej 4-5 minut na małym płomieniu. Ciągle mieszaj, by sos nie przypalił się. Odstaw do wystudzenia.
Cukinię oczyść, umyj, odetnij końce, resztę pokrój wzdłuż na cienkiutkie plastry. Włóż je na chwilę do wrzątku, wyjmij, osusz.
Kiełbaski obierz z osłonek, cienko posmaruj sosem. Owiń plasterkami cukinii. Przypnij je wykałaczkami. Na dużej patelni rozgrzej olej. Włóż kiełbaski owinięte cukinią. Smaż na rumiano ze wszystkich stron. Pozostały sos podaj w kokilce.
Podawaj z grzankami z pszennego pieczywa. ok. 25 min. 1 porcja zawiera ok. 540 kcal. Ok. 1,90 zł za porcję.Źródło: Tina