Do góry

Desery Przepis na:

Kiełki - z czym smakują najlepiej?

Kiełki - z czym smakują najlepiej?

Autor: Naj

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14713

Dodano: 26.05.2008

Odsłon: 14

Wypróbowany przepis na "Kiełki - z czym smakują najlepiej?"

Składniki

  • Kiełki brokułów są lekko pikantne. Oprócz cennych minerałów mają jedzenia na surowo
  • jako dodatek do kanapek i twarożków
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kiełki fasoli mung mają smak zbliżony do zielonego groszku. Działa ją odmładzająco i obniżają poziom cholesterolu. Są idealne do: duszonych warzyw i mięs z odrobiną sosu sojowego.

  2. Kiełki soi są delikatne i chrupiące. Bogate w białko, wit. B1 oraz wielonienasycone kwasy tłuszczowe. Idealne do: dań z patelni, a także grillowanych oraz surowych warzyw.

  3. Kiełki słonecznika - zawierają spore ilości minerałów: żelaza, magnezu i wapnia. Mają lekko orzechowy smak . Są idealne do: kanapek z serem, wędliną, pasztetem oraz do pomidorów.

  4. Kiełki rzodkiewki mają ostry, pieprzny smak. Zawierają dużo wit. C oraz siarkę, która dobrze wpły wa na wygląd skóry. Są idealne do: dań na bazie jajek np. past jajecznych, kanapek i twarożków.

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń