Do góry

Dania główne Przepis na:

Kiełki z kaszą orkiszową

Kiełki z kaszą orkiszową

Autor:

Przepisów i artykułów: 716 Ocena: 47541

Dodano:

Odsłon: 631

Sami decydujecie... Może to być samodzielne, dość sycące danie lub dodatek do mięsa. Wszystko zależy od tego, co w danej chwili jest Wam potrzebne. To danie ma jeszcze jedną zaletę, przygotowuje się je bez większego wysiłku i nie jest skomplikowane. Takie niby nic a najeść się można :) Polecam.

Składniki

  • kasza orkiszowa 100 g (1 torebka)
  • masło 1 łyżeczka
  • kiełki na patelnię 100 g
  • groszek konserwowy 200 g
  • papryczka chili konserwowa (w zalewie octowej) 3 sztuki
  • mix sałat około 100 g
  • sól, pieprz kolorowy świeżo mielony
  • olej Kujawski z czosnkiem i bazylią
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Woreczek z kaszą wrzucamy do wrzącej, osolonej wody z dodatkiem masła. Gotujemy na wolnym ogniu około 18 minut, osączamy z wody, wysypujemy z woreczka.
    Kiełki podsmażamy na oleju, doprawiając solą i mielonym pieprzem. Po 3- 5 minutach odstawiamy z palnika.
    Ciepłe kiełki mieszamy z kaszą, groszkiem konserwowym i drobno posiekanym chili. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, podajemy na sałacie.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń