Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sami decydujecie... Może to być samodzielne, dość sycące danie lub dodatek do mięsa. Wszystko zależy od tego, co w danej chwili jest Wam potrzebne. To danie ma jeszcze jedną zaletę, przygotowuje się je bez większego wysiłku i nie jest skomplikowane. Takie niby nic a najeść się można :) Polecam.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 125
Polecam.
Odsłon: 763
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 104
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 125
Polecam.
Odsłon: 763
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 104
Składniki
Woreczek z kaszą wrzucamy do wrzącej, osolonej wody z dodatkiem masła. Gotujemy na wolnym ogniu około 18 minut, osączamy z wody, wysypujemy z woreczka. Kiełki podsmażamy na oleju, doprawiając solą i mielonym pieprzem. Po 3- 5 minutach odstawiamy z palnika. Ciepłe kiełki mieszamy z kaszą, groszkiem konserwowym i drobno posiekanym chili. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, podajemy na sałacie. Smacznego.