Do góry

Dania główne Przepis na:

Kieszonka z piersi kurczaka faszerowana szpinakiem i fetą

Kieszonka z piersi kurczaka faszerowana szpinakiem i fetą

Autor: Netka34

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 166

Dodano: 20.03.2011

Odsłon: 44001

Smaczne, swieze. Nie jest to moj przepis, ale chcialam sie podzielic z Wami tym, co mi smakuje:)

Składniki

  • filet z piersi kurczaka, 2
  • szpinak świeży, 150-200 gr
  • ser feta, gruby plaster:)
  • czosnek, ząbek
  • przyprawy
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piers z kurczaka rozbic tluczkiem na kotlet. Powinien byc dosc cienki.

  2. Szpinak wrzucic na patelnie, na odrobine oliwy, dodac zmiazdzony zabek czosnku. Chwilke smazyc, poki nie pusci wody. Nastepne dodac fete, 1,5cm grubosci plaster, tj mysle ok duza lyzka do dwoch. Pamietajmy, ze ser jest slony, wiec nie musismy juz solic. Za to dodajemy pieprz. Gdy ser sie rozpusci, szpinak odparuje, nakladamy po polowie na kazdy kotlet, zwijamy w kieszonke, czyli dwa przeciwlegle boki do srodka i rolujemy, spinamy wykalaczka, by nic nie wyplynelo podczas smazenia.

  3. Smazymy na zloty kolor ze wszystkich stron (tak tak, nie panierujemy). Podajemy z lekka salata, np rucola z mango.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń