Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kieszonki drobiowe w komosie"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 337
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34287
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 165
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 337
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34287
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 165
Składniki
Ziemniaki oraz seler obierz, opłucz, zalej posoloną wodą. Gotuj ok. 20 minut. Sałatę opłucz, polej wrzącą wodą, liście osącz. Płatki migdałowe zrumień na suchej patelni, wystudź. Parmezan drobno zetrzyj. Sałatę wymieszaj z płatkami migdałowymi, serem, oliwą oraz sokiem z cytryny. Farsz przypraw solą i pieprzem.
Komosę wsyp na gęste sitko i dokładnie płucz przez parę minut pod zimną bieżącą wodą, intensywnie mieszając, by pozbyć się z gorzkiego smaku. Potem ugotuj ją na sypko wg przepisu na opakowaniu. Kotlety umyj, wytnij w nich głębokie kieszonki. Mięso posyp solą i pieprzem. Do każdej kieszonki włóż łyżkę farszu. Mleko zagotuj z masłem. Ziemniaki i seler odcedź, wlej mleko. Warzywa utrzyj na gładkie piure. Połącz z resztą farszu. Przypraw solą, pieprzem i gałką.
Komosę wymieszaj z tartą bułką. Jajka roztrzep widelcem. Kotlety oprósz mąką, zanurz w jajkach, potem panieruj w komosie z tartą bułką. Smaż na mocno rozgrzanym oleju po 4 minuty z każdej strony. Kotlety podawaj z piure ziemniaczano-selerowym. Danie udekoruj natką.
ok. 45 minut 1 porcja ok. 890 kcalŹródło: Tina