Do góry

Dania główne Przepis na:

Kieszonki schabowe z żółtym serem i ananasem

Kieszonki schabowe z żółtym serem i ananasem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11047

Dodano:

Odsłon: 17

Wypróbowany przepis na "Kieszonki schabowe z żółtym serem i ananasem"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 40 min • Porcja 350 kcal • Koszt porcji 2,60 zł • Przepis na 4 porcje

  2. Plastry schabu nacinam w poprzek, tak by powstał podwójny płat. Płaty opłukuję, osuszam, rozbijam (powinny być cienkie), posypuję solą i pieprzem. Następnie smaruję musztardą i wstawiam na 2 godz. do lodówki.

  3. Jajko roztrzepuję z 3 łyżkami wody. Na plastry mięsa kładę ser i połówki ananasa. Składam mięso na pół, spinam wykałaczkami. Obtaczam w mące, potem w jajku i bułce tartej (dociskam ją do mięsa).

  4. Smażę kieszonki z obu stron na złocisty kolor na rozgrzanym oleju. Dekoruję plasterkami cytryny i natką pietruszki.

  5. Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń