Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kieszonki z mięsnym farszem"
wraz z wiosną przychodzi ochota na lżejsze, pełne warzyw dania tak przyrządzo...
Odsłon: 68
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 170
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 158
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 90
wraz z wiosną przychodzi ochota na lżejsze, pełne warzyw dania tak przyrządzo...
Odsłon: 68
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 170
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 158
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 90
Składniki
Mięso opłucz, wytrzyj. W każdym filecie zrób głębokie nacięcie. Potem kurczaka natrzyj solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Mięso mielone wymieszaj z posiekanymi ziołami, tartą bułką i musztardą.
Dodaj 1–2 łyżki zimnej wody. Dobrze wyrób. Masę przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Doprawiony farsz włóż w nacięcia w mięsie. Otwory zepnij wykałaczkami. Olej wlej na patelnię, mocno go rozgrzej. Włóż przygotowane drobiowe kieszonki. Szybko obsmaż na silnym ogniu. Potem zmniejsz go i dosmaż mięso (4–5 minut z każdej strony). Gotowe kieszonki obłóż duszoną czerwoną kapustą oraz grzankami serowymi. Podawaj od razu po przyrządzeniu.
ok. 25 minut. 1 porcja zawiera ok. 420 kcal. Ok. 3,90 zł za porcjęŹródło: Tina