Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kieszonki z porem i jabłkami"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 57
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 29
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 789
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 57
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 29
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 789
Składniki
Mięso myję pod bieżącą wodą, wycieram. W każdym filecie wycinam głęboką kieszeń. Kawałek pora pokroję w kosteczkę, wrzucam do garnka. Dodaję żurawinę. Jabłko myję, wycinam środek z pestkami. Miąższ kroję w kostkę i dodaję do składników w garnku.
Dokładam masło oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Duszę ok. 5 minut. Pod koniec duszenia farsz przyprawiam do smaku.
Filety napełniam farszem. Otwory spinam wykałaczkami. Mięso posypuję solą zwykłą i ziołową oraz pieprzem. Kieszonki obtaczam w mące.
Na patelni rozgrzewam olej. Wkładam mięso. Smażę je na rumiano z obu stron. Następnie podlewam bulionem. Kiedy wywar zawrze, zmniejszam płomień i duszę mięso ok. 20 minut. Podaję np. z ryżem.
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Naj