Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kisiel domowy"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 35
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 674
Szybka i smaczna
Odsłon: 11232
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 276
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 35
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 674
Szybka i smaczna
Odsłon: 11232
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 276
Składniki
Jabłko myję i obieram. Ścieram na tarce do placków (z dużymi oczkami).
Do jabłka (wraz z sokiem) wlewam zimną wodę i gotuję ok. 10 min, od czasu do czasu mieszając.
Przegotowaną, ostudzoną wodę mieszam z mąką, łączę z jabłkiem, gotuję jeszcze ok. 5 min. Kisiel rozlewam do miseczek.
20 min • Porcja ok. 110 kcal • Koszt porcji ok. 30 gr • Przepis na 2-3 porcje
Paulina Jakubczak z ZawierciaŹródło: Kobieta i życie