Do góry

Przekąski Przepis na:

Kisiel kawowy

Kisiel kawowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 75

Dodano:

Odsłon: 124

Oto coś oryginalnego

Składniki

  • 2 dag kawy rozpuszczalnej
  • 5 dag cukru pudru
  • 0,5 l mleka
  • 100 ml wody
  • 3 dag mąki ziemniaczanej
  • laska wanilii
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kawę zalać wrzącą wodą, zaparzyć i przecedzić.

  2. Część mleka tj. 400 ml zagotować z drobno pokrojoną wanilią i przecedzić. Pozostałe mleko wymieszać z mąką ziemniaczaną,następnie wlać powoli do gorącego mleka szybko mieszając trzepaczką lub innym urządzeniem kuchennym, zagotować, połączyć z naparem i z cukrem.

  3. Kompotierki wypłukać zimną wodą, wlać ciepły kisiel i pozostawić do ostygnięcia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń