Do góry

Desery Przepis na:

Kisiel malinowy

Kisiel malinowy

Autor: puma86

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 28

Dodano: 23.07.2011

Odsłon: 3245

Dużo witamin , zdrowe i naturalne :) Szybkie.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Maliny zalej wodą, dodaj cukier do smaku i gotuj, aż owoce się rozpadną (jeśli chcesz, by kisiel był klarowniejszy, przetrzyj owoce przez gęste sitko). Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z niewielką ilością wody, wlej do malin i podgrzewaj, stale mieszając, aż kisiel się zagotuje. Przelej do pucharków wypłukanych zimną wodą i kiedy kisiel przestygnie, odstaw do lodówki do stężenia. Kisiel podawaj ozdobiony bitą śmietaną. Smacznego :))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

puma86 25 lipca 2011 Pucharek wirtualnie poleciał do Ciebie ;)) A szczeże polecam bo smak ma niesamowity :))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 24 lipca 2011 Poproszę taki pucharek :) Przecudowny kolor ma ten kisiel, muszę wybrać się do taty na działkę po świeże maliny :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń