Do góry

Desery Przepis na:

Kisiel żurawinowy

Kisiel żurawinowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 830 Ocena: 16025

Dodano:

Odsłon: 3789

Świetnie sprawdza się na Wigilię

Składniki

  • 300 g żurawin ( mogą być mrożone )
  • 1/4 szklanki miodu
  • mielone goździki
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie


  1. Żurawiny umyłem, zagotowałem w niewielkiej ilości wody. Po ostudzeniu zmiksowałem, połączyłem z miodem i goździkami. Dolałem 2 szklanki wody oraz wymieszaną dokładnie z małą ilością wody mąkę ziemniaczaną. Zagotowałem cały czas mieszając. Rozlałem kisiel do pucharków. Można udekorować bitą śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń