Do góry

Desery Przepis na:

Kisielowy torcik

Kisielowy torcik

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 1546 Ocena: 6051

Dodano: 08.01.2017

Odsłon: 481

Z kawą smakuje wybornie.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie


  1. Wykonanie torcika:
    Jajka utrzeć z cukrem.

  2. Następnie dodać mąkę, kisiele, proszek do pieczenia i rozpuszczoną margarynę.

  3. Dokładnie wymieszać, przelać do przygotowanej tortownicy.

  4. Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut.

  5. Po upieczeniu ostudzić, przekroić wzdłuż i posmarować letnią masą pomarańczową i ozdobić dowolnie.

  6. Wykonanie masy pomarańczowej:
    Pomarańcze obrać, sparzyć skórki, zalać wrzątkiem, zagotować- czynność tą powtórzyć 6 razy zmieniając wodę.

  7. Następnie skórki zmielić, dodać cukier, zmielone migdały i odparować na wolnym ogniu stale mieszając

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń