Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre i szybkie w wykonaniu ciasto. Znika w 5 minutek.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Białka ubijać z cukrem, później dodać żółtka, cały czas ubijać. Dodać kisiel, mąkę, proszek do pieczenia. Wszystko wymieszać.
Foremkę (35x11) wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.
Przelać ciasto do formy i piec w nagrzanym piekarniku (170 stopni), przez około 45 minut.