Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kisz (quiche) ze szpinakiem"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 32
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 44
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 99
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 302
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 32
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 44
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 99
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 302
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Natłuść formę do pieczenia. Rozmrożone ciasto umieść między dwoma arkuszami papieru do pieczenia i rozwałkuj. Przełóż je do formy, przytnij równo brzegi. Wstaw do lodówki na 15 minut.
Wyjmij ciasto z lodówki, ułóż na nim papier do pieczenia i dociśnij suchą fasolą (aby nie wybrzuszało się w czasie pieczenia). Piecz 10 minut. Zdejmij papier i fasolę. Piecz jeszcze 5 minut.
Na ostudzonym cieście ułóż odsączone kawałki karczocha i szpinak. Wymieszaj w misce jajka ze śmietaną i mlekiem. Przypraw solą i pieprzem, dodaj ser. Zalej masą jajeczną warzywa na cieście. Piecz 35-40 minut. Podaj kisz z zieloną sałatą.Źródło: Olivia