Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kisz z blanszowanymi porami"
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 146
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 929
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 146
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 929
Składniki
Wysmaruj blachę masłem. Ciasto francuskie rozmroź, rozwałkuj i wyłóż nim blachę. Przykryj papierem do pieczenia, wysyp na wierzch fasolę i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C na 15 minut (dzięki temu ciasto będzie płaskie). Po wyjęciu obniż temperaturę piekarnika do 180 st. C i usuń fasolę.
Umyj pory, odetnij zielone liście i korzenie. Przetnij por na pół i podziel na „listki”. Włóż na 4 minuty do wrzątku, wyjmij, ostudź w zimnej wodzie. Rozkrusz na cieście camembert, posyp tymiankiem, na wierzchu ułóż pory. Wymieszaj mleko z jajkami, dopraw solą i pieprzem. Wylej na ciasto. Piecz 25 minut.Źródło: Olivia