Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kisz z serem i pomidorami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 69
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 33
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 69
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 33
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Rozgrzej piekarnik do temp. 180 st. C. Tortownicę o średnicy 20 cm wysmaruj masłem (lub spryskaj oliwą w sprayu) i wyłóż płatami ciasta filo. Brzegi ciasta zawiń do środka.
Wyłóż na ciasto pomidorki koktajlowe (zostaw kilka do sałatki) i plasterki sera. Roztrzep mikserem jajka i wymieszaj je ze śmietaną. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wylej masę na ciasto.
Piecz ok. 45 minut, aż wierzch ciasta się zezłoci. Gdy się upiecze, odstaw na 15 minut. Wyjmij z formy i udekoruj listkami bazylii. Podawaj z sałatą i pomidorkami doprawionymi winegretem z łyżki octu winnego, trzech łyżek oliwy, szczypty soli i pieprzu.Źródło: Olivia