Do góry

Przetwory Przepis na:

Kiszone ogórki

Kiszone ogórki

Autor:

Przepisów i artykułów: 376 Ocena: 4398

Dodano:

Odsłon: 7609

Ogórki kiszone to nie tylko świetny smak. Są niskokaloryczne i zawierają dużo błonnika :)

Składniki

  • 1 litr wody
  • płaska łyżka soli
  • 1 i 1/2 kg. ogórków gruntowych
  • 1/2 pałki czosnku
  • koper
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ogórki należy dokładnie wymyć.
    Wodę zagotować ze solą. Jesli jest potrzebne więcej wody, to w zależności od tego podwajamy porcje (woda-sól).
    Na dno słoja kładziemy obrane ząbki czosnku, i koper. Układamy ogórki, dosyć ciasno.
    Zalewamy letnią zalewą. Prze dwa dni słój trzymamy w ciepłym miejscu. Następnie przenosimy w nieco chłodniejsze.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń