Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przysmak popularny na Ukrainie. Pyszne i pięknie wyglądają na półce w kuchni :)
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3228
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 800
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 286
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 217
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3228
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 800
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 286
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 217
Składniki
Przygotować zalewę w proporcjach: 2 łyżki soli na litr wody - zagotować.
Umyć dokładnie pomidory i delikatnie zrobić po około 3 nakłucia wykałaczką w skórce aby nie pękały.
Kłaść do słoików jak ogórki wraz z przyprawami.
Zalać gorącą zalewą.
Odwracać do góry dnem aby się zassały. Bezpieczniej ze względu na małą ilość płynu jest pasteryzować, ale trzeba to robić bardzo ostrożnie (nie doprowadzać do wrzenia) przez 15 minut, bo popękają. Pomidory można również zakisić w kamiennym garnku jak ogórki.