Do góry

Przekąski Przepis na:

Kiszone warzywa, dobre do wódki

Kiszone warzywa, dobre do wódki

Autor: olina102

Przepisów i artykułów: 25 Ocena: 338

Dodano: 02.08.2011

Odsłon: 10693

Bomba witaminowa.

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kalarepę, marchew,pietruszkę,seler kroję w 5-cio centymetrowe słupki grubości ok.1 centymetra. Kalafior i brokuła rwę na małe różyczki.

  2. Wszystko mieszam z ząbkami czosnku ( obranego rzecz jasna:) i wrzucam do kamiennego garnka. Dodaję dodatki;koper, ziele, liść laurowy i chrzan. I to wszystko zalewam gorącą wodą z solą ( proporcja 1 litr wody na 2 łyżki płaskie soli). I czekam tydzień. Kolorowo wygląda i świetnie smakuje.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ivaVienna 16 października 2011 jakie piekne jarzynki :-))) dzieki za pozdrowienia i przesylam rowniez

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ivaVienna 14 września 2011 a gdzie foto? :-( ale przepis i tak fajny-sprobuje.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń