Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kiszonka z buraków z czosnkiem"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 113
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 717
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 33
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 389
Polecam.
Odsłon: 456
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 113
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 717
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 33
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 389
Polecam.
Odsłon: 456
Składniki
30 min • Porcja 20 kcal • Koszt słoika ok. 1 zł • Przepis na ok. 4 słoiki 0,5 l.
Umyte i obrane buraki kroję w plastry. Układam w wyparzonych słoikach lub kamiennym garnku. Dodaję liście, pieprz, ziele angielskie, czosnek, chleb. Zalewam ostudzoną wodą z solą.
Słoiki zamykam i pozostawiam na 2-3 dni w temp. pokojowej. Potem przenoszę do piwnicy.Źródło: Kobieta i życie