Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Klasyczne kotlety mielone"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 138
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 34
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 138
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 34
Składniki
Cebulę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Odłóż, by ostygła. Następnie połącz ją z mięsem mielonym. Dołóż pokrojone w drobną kostkę ogórki kiszone, 2 jajka oraz namoczone wcześniej i rozgniecione kajzerki. Całość wymieszaj z solą i pieprzem.
Uformuj kotlety, a do środka włóż po kawałku żółtego sera. Zanurz je najpierw w roztrzepanym jajku, a potem w bułce tartej.
Tak przygotowane mielone usmaż na złoto na mocno rozgrzanym oleju.
Gotowe danie serwuj z ugotowanymi ziemniakami i sałatą ze śmietaną.
Czas: 50 min 1 porcja = 360 kcalŹródło: Kurier TV