Do góry

Śniadania Przepis na:

Klasyczne pankejki z syropem klonowym

Klasyczne pankejki z syropem klonowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 335 Ocena: 9085

Dodano:

Odsłon: 743

Nie ma nic lepszego na śniadanie czy podwieczorek od pankejków polanych syropem klonowym. Uwielbiane u mnie w domu i często goszczące na naszym stole. Ciepłe, delikatne i puszyste w środku, a po bokach chrupiące idealnie komponują się z pysznym syropem klonowym.

Składniki

  • 2 szklanki mleka
  • 3 szklanki mąki
  • 1 serek homogenizowany o waniliowym smaku
  • 2 jajka
  • 1 budyń waniliowy
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka cukru
  • margaryna do smażenia
  • syrop klonowy
> 6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mleko wlewamy do miski, dodajemy do niego jajka, cukier, serek homogenizowany, budyń, cukier waniliowy i proszek do pieczenia.

  2. Wszystko dokładnie miksujemy. Na końcu dodajemy mąkę i jeszcze raz wszystko dokładnie miksujemy.

  3. Ciasto powinno mięć gęstą konsystencję. Jeśli jest zbyt gęste można dodać troszkę mleka.

  4. Na patelni rozgrzewamy margarynę. Na rozgrzaną margarynę nakładamy łyżką porcję ciasta.

  5. Placuszki pieczemy na złoto-brązowy kolor z jednej i z drugiej strony.

  6. Pankejki po upieczeniu układamy w stosik.

  7. Całość polewamy syropem klonowym. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń