Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klasyczne tiramisu"
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 89
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 172
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 771
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 89
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 172
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 771
Składniki
40 min • Porcja 220 kcal • Koszt porcji 2,20 zł • Przepis na 10–12 porcji
Schłodzoną śmietanę ubijam (na sztywno), dodaję do niej stopniowo oba cukry oraz serek mascarpone. Całość bardzo delikatnie mieszam.
Do miseczki wlewam kawę rozpuszczalną, studzę ją, a następnie dodaję likier i mieszam. Biszkopty zanurzam w kawie (nie na dłużej niż 2–3 sekundy, by zbytnio nie rozmiękły) i układam je na dnie formy (20 x 20 cm) jeden obok drugiego.
Na biszkoptach rozprowadzam 1/3 masy serowo-śmietanowej. Na niej układam drugą warstwę biszkoptów, kolejną część masy i znów warstwę nasączonych biszkoptów. Na wierzchu rozkładam resztę masy – bardzo ważne, by zrobić to dość równo.
Deser wstawiam do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem obficie posypuję kakao.
<strong>Przepis przysłała Anita Długołęcka z Karniewa</strong>Źródło: Kobieta i życie