Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Klasyczny amerykański cheeseburger"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7779
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7779
Składniki
Pokrój cebulę w krążki o grubości 0,5 cm. W misce wymieszaj mąkę z odrobiną wody. W masie zanurz każdy plasterek cebuli i smaż 1-2 minuty w gorącym oleju. Rób to partiami, wtedy lepiej i szybciej się usmażą. Odsącz na papierze. Podawaj z burgerem.
Połącz w misce mięso z przyprawami, jajkiem, bułką tartą i musztardą. Kotlety smaż na patelni, aż będą chrupiące. Na koniec smażenia na każdym połóż po plasterku sera i potrzymaj 1-2 minuty, aż stopnieje. Posmaruj sosem czosnkowym. Podsmaż na patelni kawałki boczku.
Połóż listki sałaty i plastry pomidora na przekrojonej bułce. Mięso przykryj plastrami korniszona i boczku.
Pierwszy hamburger w takiej postaci, w jakiej go znamy, został sprzedany w 1904 roku przez Louisa Lassena podczas Wystawy Światowej w St. Louis w USA.
Tajemnicą dobrego hamburgera jest odpowiednie mięso. Powinno być poprzerastane tłuszczem, bo to on jest nośnikiem doskonałego smaku mięsa. Na mięso mielone wybierz więc rostbef, karkówkę albo łopatkę.Źródło: Olivia