Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 378
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 378
Składniki
Ziemniaki i seler oczyść, obierz i zetrzyj na tarce z gwiazdkowymi otworami. Lekko odciśnij na sitku i dokładnie wymieszaj. Do masy wbij jajka, wsyp mąkę i przyprawy. Cebulę obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach, a czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj do ciasta. Ponownie wymieszaj. Masa powinna być lekko wilgotna.
Na rozgrzanym oleju usmaż placuszki. Osącz je na ręczniku papierowym. Po 2 placuszki przełóż plasterkiem sera. Ułóż na blasze. Dociśnij i podpiecz przez kilka minut w 180oC. Mozzarellę zetrzyj, szynkę pokrój w paseczki i pod koniec pieczenia posyp nimi placuszki. Podawaj udekorowane koperkiem.Źródło: Naj