Do góry

Dania główne Przepis na:

Klops bez jajek i bulki - kazeina z mleka sklei mieso

Klops bez jajek i bulki -  kazeina z mleka sklei mieso

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 7

Dodano:

Odsłon: 472

bez bułki tak szybko nie kwasnieje

Składniki

  • mięso mielone,, 1 kg
  • przyprawy,puszka mleka skondensowanego nieslodzo
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zaleta tej potrawy-moze lezec dluzej i nie skwasnieje (bez bulki). 1kg mielonego miesa wymieszac z okolo 300ml zageszczonego,nieslodzonego mleka,dodac przyprawy (vegetta,majeranek lub inne ziola)dokladnie wymieszac. Przelozyc do foremki (keksowki) -najlepsza jednorazowa z folii alu.Piec okolo 1,5 godziny w 180 st.C.Wyjac,zlac natychmiast plyn jaki sie wydzieli.Klops mozna uzywac jako wedline jak rowniez grubsze plastry podgrzac w sosie i podawac jako dodatek do II dania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dorcia41 17 lutego 2013 Hmm ciekawa kombinacja , lubię eksperymenty i jestem ciekawa jak ten będzie smakował, do ulubionych :)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 17 lutego 2013 Bardzo interesujący przepis , a czy dajesz cebulę i czosnek ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń