Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klops gryczany z ziemniakami"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 163
Polecam.
Odsłon: 788
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 123
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 163
Polecam.
Odsłon: 788
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 123
Składniki
Kaszę opłucz, zalej wrzącym mlekiem. Owiń folią, odstaw na 30 min. Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie.
Osącz, ostudź. Utłucz. Dodaj miękkie masło, kremówkę i pokruszony twaróg, przypraw, ubij. Dodaj kaszę, jajko i posiekany czosnek. Wyrób.
Masą napełnij wyłożoną papierem do pieczenia formę (27 na 8 cm). Piecz 45 min w 200°C. Ostudź w formie. Klops pokrój na plastry. Podaj np. z ostrym sosem.
Czas przygotowania 9 min, ilość porcji 6, cena za 1,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie