Do góry

Dania główne Przepis na:

Klops mięsno-jajeczny

Przepis dnia 2011-08-20
Klops mięsno-jajeczny

Autor:

Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 2135

Dodano:

Odsłon: 4823

Trochę inny klops.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 5 jajek ugotować na twardo, zetrzeć na grubych oczkach tarki. Cebulę pokroić w dużą kostkę, natkę pietruszki posiekać.

  2. Do mięsa dodać jajka, cebulę, natkę, 1 surowe jajko i przyprawy (wszystkie oprócz ziela angielskiego, liści laurowych i kminku) oraz tyle bułki tartej, by masa była zwarta.

  3. Z masy mięsno-jajecznej uformować kulę, obtoczyć ją w bułce tartej i włożyć do naczynia do zapiekania. Na wierzchu ułożyć połamane listki laurowe, ziele angielskie i posypać kminkiem.

  4. Piec ok. godziny w temp. 160 stopni. Smacznego. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 15 sierpnia 2011 Fajny przepis,muszę sprawdzić jak smakuje.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń