Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klops nadziewany mozzarellą"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 186
Polecam.
Odsłon: 880
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 182
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9288
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 186
Polecam.
Odsłon: 880
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 182
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9288
Składniki
Obierz cebulę i czosnek, posiekaj je. Pomidory suszone osącz z zalewy, a następnie potnij na kawałeczki. Mięso wymieszaj z czosnkiem, cebulą oraz pomidorami. Dołóż jajko, musztardę i jogurt. Wsyp natkę, tymianek oraz sól, pieprz i słodką paprykę do smaku. Masę dobrze wyrób. Uformuj z niej grubszy placek. Mozzarellę osącz, pokrój na kawałeczki. Ułóż je jeden za drugim, wzdłuż dłuższego boku placka. Całość zwiń.
Podłużną foremkę posmaruj olejem. Ułóż w niej mięsny rulon. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz przez godzinę. Gotową pieczeń lekko przestudź, przełóż z foremki na półmisek. Udekoruj plasterkami szynki dojrzewającej oraz listkami rukoli. Serwuj z sosem pomidorowym.
Podawaj z kawałkiem chrupiącej ciabatty. ok. 75 min. 1 porcja zawiera ok. 690 kcal. Ok. 3,20 zł za porcję.Źródło: Tina