Do góry

Dania główne Przepis na:

Klops z groszkiem i pieczarkami

Przepis dnia 2011-03-20
Klops z groszkiem i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 2052

Dodano:

Odsłon: 6653

No to klops! I to pyszny. :)

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki obrać i pokroić w średniej grubości kostkę. Podobnie skroić cebulę.

  2. Pieczarki, cebulę, groszek, jajka i przyprawy dodać do mięsa, wsypując 1/2 szkl. bułki tartej. Wyrobić elastyczną, zwartą masę. Powinna być taka, by "nie rozlewała się" po uformowaniu kuli. W razie potrzeby dodać bułkę tartą.

  3. Z masy uformować klops, obtoczyć go w bułce tartej i włożyć go do naczynia żaroodpornego posmarowanego oliwą. Na wierzchu klopsa ułożyć pokruszony listek laurowy oraz rozsypać kminek. Naczynie przykryć.

  4. Piec godzinę w temp. 150 stopni, termoobieg.

  5. Podawać z surówkami. Smacznego. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 14 marca 2011 no to klops ... na dzisiejsszy obiad w sam raz :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 12 marca 2011 Cieszę się, że się nada. :) Elzbieta8960, biancorossa - polecam. :) Pozdrawiam.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biancorossa 12 marca 2011 Od jakiegoś czasu "chodzi" za mną indyk, więc Twój klops się nada:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń