Do góry

Przekąski Przepis na:

Klops z jajem :) może być Wielkanocny :)

Klops z jajem :) może być Wielkanocny :)

Autor: pezetuk

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 128

Dodano: 25.03.2012

Odsłon: 1607

Smaczne urozmaicenie wielkanocnego stołu, łatwe w przygotowaniu

Składniki

  • 1. Mięso mielone wieprzowe lub mieszane, 2 kg
  • 2. Jajka, Kilka szt
  • 3. Sól, pieprz, słodka papryka, majeranek, Do smaku
  • 4. Bułka tarta, 1/2 szklanki
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso doprawić solą i pieprzem. Dodać surowe jajko i bułkę tartą. Dokładnie wyrobić tak jak na mielone kotlety. Rozłożyć na płasko i na środku ułożyć jajka ugotowane na twardo z obciętymi końcówkami tak aby się ze sobą stykały. Zlepić całość i mocno wycisnąć, żeby w środku nie było powietrza. Mięso natrzeć słodką papryką i majerankiem, zawinąć w aluminiową folię i piec w rozgrzanym piekarniku w 180 st ok 1 godz. Przed końcem pieczenia odwinąć folię. Podawać na zimno, kroić w plastry. Cudne mięsko z jajecznym słoneczkiem w środku :) Na dodatek koniecznie ćwikła z chrzanem i biały chrzan ze śmietaną :) Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń