Do góry

Przekąski Przepis na:

Klops z kalafiorem

Przepis dnia 2012-10-31
Klops z kalafiorem

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 12252

Dodano:

Odsłon: 9627

Smaczny i na zimno i na ciepło.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. do mięsa dodać namoczoną bułkę,jajko,sól,pieprz,gałkę muszkatołową,kucharek,majeranek i natkę pietruszki

  2. mięso dokładnie wyrobić

  3. kalafiora podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie

  4. blaszkę wysmarować masłem ,wysypać tartą bułką

  5. część mięsa włożyć do blaszki ułożyć na nim kalafiora,przykryć resztą mięsa i piec około godziny,pod koniec pieczenia na klopsiku można ułożyć krążki z cebuli

  6. zamiast kalafiora można użyc brokuła

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Activsport 01 września 2016 Wyśmienite danie, robię już któryś raz. Dziś dodałam do mięsa ugotowany ryż, żeby nie trochę urozmaicić danie. Wyszło pysznie :) Pozdrawiam :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

viktoria 31 stycznia 2013 Gratulacje!świetny pomysł,pyszny smak.Klops zagościł dziś u mnie na stole i chyba na długo pozostanie w rodzinnym jadłospisie.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

palooka 12 listopada 2012 Fajny ten klopsik. W takiej odsłonie mielonego jeszcze nie jadłam.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 28 października 2012 Super pomysł z tym kalafiorem - piękne zdjęcie ,widać w nim pasję i zacięcie kulinarne. Pozdrawiam serdecznie.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 28 października 2012 Robię taki klops na kanapki od dawna ale z kalafiorem jeszcze nie próbowałam, koniecznie do ulubionych :-) pozdrawiam

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Garndzilla 28 października 2012 Mniam, a jaka ma być temperatura i czas pieczenia? Można zrobić to w prodiżu? bo nie mam piekarnika.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń